Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

A legtöbb megkeresésem ennek a témakörnek a jegyében zajlik. A párok egyszer csak azon kapják magukat, hogy unalmas a párkapcsolatuk, úrrá lett rajtuk a megszokás. Nagy kérdésük, hogy lehet-e dolgozni azon, hogy újra megéljék az örömöt egymás társaságában, vagy inkább ilyenkor hagyni kell már ezt a kapcsolatot, és a boldogságuk szempontjából jobb, ha elválnak.

A kapcsolatok megjavítására van remény, ha a felek meg akarják javítani. Ha nem akarják, csak a „jó volna, ha jó lenne” kategóriában vannak, akkor nehéz lesz ebből a helyzetből nyerni.  Ha az ellaposodott párkapcsolatban hűtlenség történik, akkor valójában még ez a történés sem egyértelműsíti, hogy válni kell. Azok a párok, akik megértették, hogy miért gondoltak rá, vagy tették meg a hűtlenség lépését, egészen jól összekovácsolódtak újra. A közös cél segítette őket abban, hogy meg tudjanak bocsátani maguknak, és a társuknak is, és hogy valóban úgy működtessék a kapcsolatot, ami kielégítő számukra.

A párkapcsolat és egyéb emberi kapcsolatok velejárója, hogy néha nem a közelítés fázisában vannak a szereplők, hanem épp távolodnak egymástól. Önmagában ezzel nincs probléma. A bajt akkor érzékelik, amikor nem tudnak ezzel a távolodással mit kezdeni, vagy esetleg félreértelmezik, és azt gondolják, azért nem tudnak felnézni a társukra, azért nem őt tartják a helyes választásnak, mert nem ő az igazi.

Az igazi vajon létezik? Vagy ki kell alakítani azt, hogy a Nagy Ő címkét megkaphassa a társunk?

Nincs olyan, hogy valaki 100 %-ban passzol a másikhoz. Persze, kell, hogy ne legyenek nagy értékrendbeli különbségek, de a tartós kapcsolatban élők nem azt szokták mondani, hogy azért működik, mert mindenben egyetértenek, hanem mert megtanulták kezelni magukat, a társukat, és a feladataikat.

Összeszedtem 10 gondolatot, mely segíthet abban, hogy felpezsdíthesd a kapcsolatodat:

  1. Kezdj el másként tekinteni a társadra, mint eddig. Keresd benne a szexit, a gondoskodót…vagy amit látni szeretnél benne.
  2. Minden nap tegyél valamit azért, hogy a társad szeretve érezze magát. Ha szeretve akarunk lenni, először nekünk kell szeretetet adni.
  3. Menjetek randizni! Távol az otthontól, ahol nem kell anya-apa, férj-feleség szerepben lenni, hanem épp úgy önmagatok lehettek, mintha szeretők lennétek. És ez idő alatt ne is beszélgessetek a családot érintő praktikus dolgokról.
  4. Osszátok el úgy a házimunkát, hogy egyenlően legyetek leterhelve. Gyakran előfordul, hogy az egyik fél terheltebb, mint a másik, ennek okán mikor az egyik már szexuális együttlétre kész, a másik bezuhan mellé az ágyba, és elutasítja a közeledését.
  5. Ne az igazad beismertetése legyen a cél a mindennapokban, hanem a feladat megoldása.
  6. Ismerd meg, hogy a társad miből érzi szeretve, elismerve, fontosnak magát, és tegyél ilyen gesztusokat felé.
  7. Szándékodban álljon elengedni mindazt a történést, ami nem visz már előre, a közös célotok felé. A múlt már elmúlt…a jövőt most építitek, a jelenben.
  8. Nincs hibátlan ember, hibátlan kapcsolat, hibátlan szexuális élet. Tenni kell azért, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki a dolgokból.
  9. Alakíts ki új szokásokat, ne félj a változástól. Új szempontok, új szokások, új eredményeket fognak hozni.
  10. Légy boldog, és találd meg az életkedved. Az, aki jól érzi magát a bőrében, és szeretettel fordul a társa felé, vonzó ember benyomását kelti, akivel jó együtt lenni.

 

*****

Ha valaki nem akar elválni, és újrakezdeni a párkapcsolat kiépítését és fenntartását egy új személlyel, hanem a meglévő rendszerben kíván eltölteni még 30-40 évet, akkor érdemes most tennie valamit a változásért, hiszen a hátralévő életében most a legfiatalabb.

Egy új nézőpontból, új szemlélettel, új célokkal, önmagát és a társát újra megismerve nekivágni a házasság újabb, örömtelibb fejezetének.

 

Ha szeretnéd, hogy neked is segítsek túl jutni  az elakadáson, a krízisen (akár megcsalt, akár hűtlen fél vagy, akár a kommunikációban, egymás megértésében vagytok elakadva, boldogtalan vagy, és nem találod a kiutat), itt írd be magad a naptáramba. Szívesen fogadlak, hogy ne titkok vagy kétségek között kelljen élned, hanem megismerd az erőforrásaidat, és használni tudd őket a boldogságod megélése érdekében.

Örömteli napot kívánok!

 

Információ a tanácsadásról (személyes, SKYPE-os) –>

Szeretnék könyvet olvasni önbizalom-növelésről, párkapcsolat-javításról —> KARÁCSONYI AKCIÓ!

Védem a környezetet! E-bookot szeretnék gyorsan, és kedvező áron (telefonra/számítógépre/táblagépre/e-olvasóra) –>

Ajánlott cikkek