A karácsonyi szabadságok időszaka arra is kiváló, hogy megfigyeljünk önmagunkat, a társunkat, és a kapcsolatunkat. Amikor otthon vagyunk, és nem vonja el a figyelmünket a munkánk, hanem a család működéséhez össze kell fognunk, együttműködni, akkor az a folyamat sok mindent elárul magunkról, és a kapcsolatunkról. A baráti, családi összejöveteleken tanúsított magatartásunk, az, ahogyan oda fordulunk a társunkhoz, vagy a vendégekhez, tisztán megmutatja, hogy hányadán állunk az életünkkel.

Néhány kérdés az elmúlt napokról:

  • A karácsonyi időszakban hány alkalommal játszottad meg magad, és hallgattad el a valós érzéseidet, gondolataidat?
  • Hány alkalommal szorítottad háttérbe magad, miközben szidtál ezért másokat magad körül?
  • Hányszor haraptad el a mondatod végét, mert nem merted vállalni mindazt, amit gondolsz? Vagy mert nem tudtad, hogyan add a másik tudtára veszekedés nélkül azt, amit szeretnél?
  • Mennyire építetted a kapcsolatodat a szavaiddal, a tetteiddel?
  • Ha nem sikerült békés és szeretetteljesnek maradni, akkor mi az, ami kihozott a nyugalmadból? Milyen gondolataid voltak önmagadról, az életedről?
  • Megérezted a szeretetet magad körül? Kedvesen bántak veled? Szerencsésnek tartottad magad, amiért úgy telt a karácsony ahogy?
  • Milyen vágyakozásod jött felszínre, amelyek hiánya miatt sajnáltad magad?
  • Hány emberrel vesztél össze a napokban? Mi miatt csúszott félre a kommunikáció, vagy mi volt az, ami miatt konfliktushelyzet teremtődött?
  • Mit kellett volna tenned, hogy ne érezd rosszul magad bizonyos helyzetekben?
  • Miben kellene fejlesztened magad, hogy olyan életet élj, amilyet álmodsz magadnak?

Ugye, hogy sokkal többről szól a karácsony, mint az ajándékozás és sütés-főzés? De így van ez jól, hiszen minden kellemetlenség egy lehetőség is egyben, hogy változzunk, változtassunk.

Egy kis segítséggel készültem Neked, hogy a változás terén sikeresen el tudj indulni a 2018-as évedben. Az ingyenes anyagot ITT letöltheted.

Ha nem töltött el szeretettel, nem töltődtél fel, nem éreztél hálát az ünnepek alatt, akkor az jel. Jelzi a lelked, hogy valamit, valamiket nem úgy teszel, nem úgy élsz meg, ahogyan az a boldog, kiegyensúlyozott életedhez, párkapcsolatodhoz szükséges lenne. Ami volt, elmúlt, de sokat lehet tanulni belőle.

Ha nem érted, hogy mi, miért történik az életedben, a párkapcsolatodban, akkor tanulj meg olvasni a jelekből. Ha nincs eszközöd, amivel javíthatnál a mindennapjaidon, akkor tanulj új módszereket.

Mindig van mit tenned azért, hogy boldogabban élj! Párkapcsolatban és egyedül is.

 

Keresd a segítő megoldásokat magadnak, vagy ajándékozd a pozitív változást másnak:

Bejelentkezés tanácsadásra –>

Összhangban Lenni – Segítő könyv hűtlenség utáni kapcsolat-javításra, életöröm növeléséhez , mindfulness technikák, feladatlapok— >

Boldognak Lenni – Segítő könyv önbizalom növeléséhez, a kapcsolatok megértéséhez, gyakorlatok, megoldások a helyes kommunikációhoz a kapcsolatokban — >

Építed vagy rombolsz? – Segítő könyv, hogy meglássuk, mi okozza az elakadást, és mit kell tenni, hogy változtassunk, gyakorlatok megbocsátáshoz, magabiztossághoz, azonnal használható motivációs tippek –>

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!