Barion Pixel

Egy kliensem tette fel a kérdést egy online páros tanácsadáson. A felesége ott ült mellette a konyhaasztalnál, sóhajtott egy nagyot, lehajtotta a fejét. Megkérdeztem, hogy ha ez a nagy sóhaj mondatokká varázsolódna, akkor melyek lennének azok. Csend. A férj gyorsan megtörte a feszült csendet, és panaszkodni kezdett: „Mindig ezt csinálja az utóbbi időben. Csak sóhajtozik.”

Boldogtalan feleség

Sejtettem, hogy mi következik, elég hasonló jelenetet láttam már. Várhatóan előtör a feleségből a fájdalom, az elveszett idő, az elveszett függetlenség, igazságtalanságérzet, a fárasztó szolgálat, az önfeladás súlyos érzései.

A nő felemelte a fejét, rám nézett, bár a férjéhez szóltak a mondatai. „Évek óta jelzem, hogy sok a teher rajtam. Évek óta kérem, hogy segítsen. Azért sóhajtozok, hogy ne kelljen kimondani, amitől félek. Megfulladok az életemben, legszívesebben elválnék.”

A férj dühös lett, de előttem visszafogottan reagált. Kérdőre vonta a feleségét, hogy miben nem segít. Nem ő viszi iskolába a gyerekeket? Nem ő az, aki sokat dolgozik a családért? A feleség sírni kezdett. Ez mind igaz, de ő mégis leterheltnek érzi magát. Nincs ideje magára, se egymásra, se a fejlődésre. Csak a túlélés mozgatja.

A férj hozzám fordult: Nelli, de mondd meg, miért nem tud az a boldog nő lenni, akit én annak idején elvettem?

Felőröl az otthoni feladat

Elkezdtünk beszélgetni a felelősségvállalásról, a kötelezettségekről, a családalapításról, az akkori elképzelésekről, és a jelenlegi realitásról. Ki miben változott, milyen berögzült sémák szerint működnek, kinek az igényei miben változtak. Szó esett a beszűkülésről, az elkopott intimitásról, a sérelmekről, a kommunikációról, a mindennapi apró csalódásokról, az elvárásokról.

Ezt a könyvet jó szívvel ajánlom, ha közeledni szeretnétek egymáshoz –> MEGNÉZEM az Így rázd fel a párkapcsolatodat! című könyvet!

Feladatokat kaptak, melyeket napi szinten kellett gyakorolniuk. A farkasszemet nézéstől, a naplózáson, a helyzetelemzéseken át, a munkamegosztás újratervezéséséig, nagyon sok mindent érintettünk. Az eredmény érezhető volt mindkét fél számára. A család együtt maradt, elmaradtak a panaszos sóhajok, és egy csapatként folytatták tovább az útjukat. Büszke vagyok rájuk, amiért hajlandóak voltak dolgozni a boldogságukért, a családjukért.

Az ilyen emberi változások azok, amelyek rajta tartanak engem ezen az olykor nehéz, olykor csodát is tartalmazó pályán. A boldog párkapcsolat sokat dob az ember boldogságán, egészségi állapotán. Ha egyedül dolgoznál, otthon a kapcsolatodért, válaszd a Helló, Párkapcsolat! letölthető anyagunkat!

Kép: pexels.com

Ajánlott cikkek