Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

Az elmúlt időszakban egyre többször hallom a kliensektől – talán a pandémia felerősítette a kiváltó okokat – de sokan hiába vannak tudatában annak, hogy sok minden jó van az életükben, mégsem elégedettek, mégsem érzik szívből, hogy ahhoz képest milyen szerencsés emberek.

Nagyon szeretem azt a kifejezést, hogy „ahhoz képest milyen szerencsés vagyok” és ennek az az oka, hogy hiszem, ha jók a viszonyítási pontjaink, akkor jobban fogjuk érezni magunkat. Azt is tapasztalom, hogy a viszonyítási pontjaink mozgathatóak és kell is mozgatni őket – de az egészet egy olyan belső bizonyosság forgatja, amit annak köszönhetek, hogy rendben vagyok magammal, az élet törvényeivel. Ez nem azt jelenti, hogy nincs miben fejlődnöm, nincsenek további álmaim, vágyaim, hanem azt jelenti, hogy elfogadom azt, ami most van, tudom, hogy ez a múltam, múltbéli döntéseim egyik következménye, ám teremtem tovább az újat, a jövőképemet.

De mit tegyek, hogy boldogabbnak érezzem magam?

1, Vegyél egy papírt és egy tollat, és írj le 10 dolgot, ami megvan az életedben, és amihez te foggal-körömmel ragaszkodsz, hogy ezt senki el ne vegye tőled. Ezen a listán lehetnek személyek, kis kedvencek, munkahely, lakhatás, bármi… Ha készen van a listád, akkor második lépésként adj hálát, mondj köszönetet azért, amiért ezek az életed részei. Harmadik pontként pedig szándékosan fordíts időt arra, hogy a napod során többször rápillants erre a listára és engedd, hogy átjárjon a szerencse, a hála érzése.

2, Vezess rendszeresen hála és vágynaplót! Nem igényel nagy befektetést, sem nagy energiaráfordítást ez a feladat. Vegyél egy füzetet, vagy írj word-be, és minden este vezess fel két oszlopot. Az egyikbe azokat a dolgokat írd, amelyekért hálás vagy, hogy a javadat szolgálják, a másik listád pedig arról szóljon, hogy mire vágysz, milyen élményeket szeretnél megtapasztalni.

A klienseim – akik rendszeresen vezetik a hála-naplót, – mind megerősítették azt a tapasztalásomat, hogy a vágy oldalon lévő események, élmények, tárgyak, egyszer csak szép sorjában megjelentek a hála oldalon. Nincs nagy varázslat e mögött, pontosan megvan ennek is a kézzel fogható magyarázata. Egyrészt, a hála rezgése áthatja a világunkat és gyorsabban manifesztálódnak a gondolataink, jó, ez nem annyira kézzel fogható, de az igen, hogy az elménk abban segít, hogy minél több jót vegyen észre nekünk az életünkben, ha erre adunk utasítást számára. Már pedig, ha arra fókuszálok, hogy mi mindent szeretnék, és mi mindenem van már, akkor optimistábbá válok, és ezzel együtt több lehetőséget fogok észrevenni magam körül. Ha pedig tisztában vagyok azzal, hogy milyen szerencsés is vagyok, akkor a hangulatom emelkedni fog, boldogabbá válok. A boldog ember vonzó, társaságát sokan keresik, a minőségi társasági háló pedig még jobban emeli az ember életöröm szintjét, sőt még a mentális és testi egészségre is jó hatással lesz.

Szóval, füzetet, tollat elő és kezdd el teremteni a szebb és boldogabb jövődet!

Sok sikert kívánok!

Ha szeretnéd, hogy elindulj a változás útján, három módon tudok neked segíteni:


1, Skype/Viber/Messenger online tanácsadás,

2, Helló, Élet! online tanfolyamok – önismeret, párkapcsolat, célok, kommunikáció, relaxáció

3, Könyvek, e-bookok

Ajánlott cikkek