Megkérdezték tőlem, hogy melyik könyvemet szeretem a legjobban. Mindet szeretem. Amikor elkezdtem leírni a gondolataimat, tapasztalataimat, módszereket, melyek kiválóan tudják segíteni az embereket, hogy boldogabb életet élhessenek, akkor eléggé zavarban voltam. Egy kicsit féltem attól, hogy milyen lesz a fogadtatása. Az áttörést az jelentette, amikor elég erős lett bennem a felismerés, hogy azért kell könyvekbe szednem a segítő módszereket, mert van egy fontos küldetésem, ez pedig az, hogy jobbá tegyem a világot. Egy erőteljes, színtiszta belső motiváció, mely benne tart a folyamatban engem. Ha csak egy embernek segítek, hogy fényesebbé tegye a saját életét, már megérte mindazt a cidrizést, amit a kezdeti időszak okozott.

Nincs kedvenc könyvem. Az élethelyzeteim folyamatosan változnak, pörögnek, jönnek az újabb feladatok, melyek megoldásra várnak. A Boldognak Lenni könyvek úgy vannak összeállítva, hogy a magabiztosságot, önbizalmat, boldogságot építő egyéni életutat segítő fejezetek mellett helyet kap a párkapcsolatot javító, fényesítő feladatlap, gyakorlat.

Félelmekkel telve, másokat megbántva

Olyan embereknek készültek, amilyen én is voltam. Tele voltam félelemmel, bizonytalansággal, kétséggel. A régi, negatív emlékekre figyeltem, és nem azt néztem, hogy mivé tudom formálni az életemet. Ki akartam törni abból a szorításból, amit a mindennapok mókuskereke adott, de nem volt bátorságom másképp tenni a dolgokat, mint addig. És ötletem sem volt nagyon, hogy miként is lehetne ezt megtenni. Azt tudtam, hogy meg akarok felelni másoknak. Akár idegeneknek is, miközben a bennem növekvő nyomás miatt a szeretteimmel nem voltam szeretetteljes.

Az a bizonyos látásmód…

Kellett egy kis idő, és önfejlesztés, hogy azt tudjam nyugalommal és határozottsággal, hittel mondani, hogy szeretem, amit csinálok, és értékesnek tartom. Hogy legyen egy biztos támaszt jelentő hitem.  Messziről indultam, hogy ma már kijelenthessem, hogy élem az utat, amit magamnak építek, és amihez a tehetségemet, adottságomat ajándékba kaptam az engem Teremtőtől. Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek nehézségeim, hogy azt hiszem, a föld felett lebegek két méterrel. Jönnek ugyanúgy a feladataim, mint a szemléletváltásom előtti időszakban. Van, hogy annyira szorítom a fogsoromat, hogy begyullad a fogam. Van, hogy csak lesekszem a résnyire nyíló szememmel, mert félek. De van valami, ami mégis más, mint eddig volt. Van egy belső támaszom, aminek jelenléte és hatékonysága nem függ más embert jóindulatától. Ez az enyém, és bármikor használhatom segítségül a félelmetes, vagy fájdalmas helyzetekben. Már nem érzem elveszettnek, sem reménytelennek az életet. Sőt.

Látom az életemben jelenlévő ok-okozati összefüggéseket, ismerem a saját reakcióimat, hiányosságaimat és erősségeimet. Megtanultam oldani a stresszt, és megtapasztaltam, hogy milyen valóban a jelenben lenni. Mintha egy másik pályára álltam volna, mint ahol eddig éltem. A szemléletemnek köszönhetően jobban értem az embereket, a kommunikációs technikákat használva könnyebben és kifejezőbben tudok megnyilvánulni. Nincsenek álmatlan éjszakáim a régi döntéseim miatt, mert már látom, hogy nincs jó vagy rossz döntés, csak döntés és következmény. Szabadabbá váltam. És még mindig van hova fejlődnöm és ez jó. Ez kíváncsivá tesz, és motivál. 

És ez a szemlélet számodra is elérhető…

Kívánom, hogy Ti is megéljétek azt a csodás érzést, amikor felismeritek, hogy merre kell megépítenetek a saját utatokat, és mindazt a rácsodálkozást, amit az önmagatokban megbújó tehetség és adottság felismerése és használata okoz.

Az élet csodálatos, ha megengedjük magunknak, hogy ezt lássuk benne. 

A könyveimet belinkelem, ha esetleg nem ismered őket, de jól jönne neked. Olvasd el, hogy melyik miben tud segíteni Neked, vagy valaki másnak, akit nagyon szeretsz.

Nyomtatott könyvekért kattints IDE!

Ha szeretsz telefonon, vagy más elektronikus eszközön olvasni, akkor pedig kattints IDE!

 

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!