Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

Szerelembe esni – szokták mondani- egy pillanat műve. A két ember tekintete összeakad, mosolyra húzódik a szájuk, és minden sejtjükkel a másik közelségére, érintésére vágynak. Boldogságszintjük az egekbe emelkedik, amikor létrejön a kapcsolódás, létrehoznak egy közös világot, melynek kizárólagos szereplőivé válnak. Boldogságukat növeli, ha társukat boldognak látják, így olyan cselekedeteket tesznek, amiből elismerést, szeretetet remélnek visszakapni. A kapcsolat elején ez könnyen megy. Ha örül a társ, ha megérinti, ha kedveseket mond a jótettért cserébe, akkor repes a szív, szárnyal az ember.

Általában két évig van ez a könnyen áramoltatható kapcsolódás. De mi van utána?

Elmaradozó beszélgetések, egyre kevesebbszer szolgál fel kávét az ágyba a kedvesének, ritkulnak a beszélgetések, kopik a kapcsolódás. A felek, akiknek egykor tűz égett a szemükben, ha egymásra néztek, most ürességet, csalódást, kiábrándulást élnek meg.

És még mindig nem ez a gond. A kialakult helyzethez való hozzáállás szokott problémát okozni.

Ha a felek azt hiszik, hogy az érzéseiket követni kell, és nem azt, hogy meg kell teremteni újra a kapcsolódást. Ezalatt azt értem, hogy kiszeretni valakiből, nem különleges eset. Ahogyan szerelembe tudunk esni, épp úgy el is tudnak kopni az érzések. De a mi felelősségünk, hogy a kapcsolattal mit kezdünk. Ha nem érezzük szeretve magunkat, akkor a legkisebb ellenállás törvénye szerint, a ránk mosolygó, a velünk kedves ember felé fogunk fordulni. A szituációban újra pillangók verdesnek a gyomrunkban, és ismét rózsaszínné válik a világ. A kérdés már nem az, hogy hogyan érezhetném szeretve és megbecsülve magam, hanem az, hogy mit kezdjek az otthoni partneremmel, a feleségemmel, a  férjemmel. Felmerül a dilemma: talán nem is a jó embert választottam magam mellé, hiszen ez az új ismeretség, ez olyan más! Ez az új ember, akit megismertem, tele van szeretettel, figyelemmel, amit szívesen oszt meg velem.

Ennél a pontnál, sokan a szétválást választják. Igen, választják. Nem megtörténik velük, hanem amellett voksolnak, hogy nem tesznek több erőfeszítést abba, hogy megtalálják az újrakapcsolódást. Hibáztatják a társukat, kritizálják a viselkedését, kevésnek tartják őt.

De nem kell így lennie. Van módszer arra, hogy újra egymásra találjon a házaspár, hogy újra megérezzék a bizsergést, a szeretetet, a megbecsülést.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó

Szeretnél egy olyan párkapcsolat-javító, önbizalom-növelő könyvet, ami a Te kezedbe is illik? Lepd meg magad vagy egy barátodat, családtagodat a Boldognak lenni című könyvvel! <=== Kattints a linkre, és olvass bele!

Amit tartalmaz: önbizalom erősítése, párkapcsolat javítása, álomállás felfedezése, pozitív kommunikáció elsajátítása.

 

 

 

 

 

 

Ajánlott cikkek