Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

A szerelmi háromszög ismert jelenség. A kamaszkortól kezdve halálunkig találkozhatunk olyan párkapcsolati történetekkel, melyek nem kettő, hanem három szereplősek.

A hűtlenségről több bejegyzést is írtam már, annak okairól, jeleiről, magáról a döntésről, amit akkor hoz meg valaki, amikor a hiányérzetét a kapcsolatán kívül élő emberrel szeretné feltöltetni. Amikor kicsit valaki más lehet azokra az órákra, mint amilyen életet él egyébként a házasságában.

A hűtlenségek egy része kiderül, míg a többi rejtve marad a megcsalt fél előtt. Azonban a szeretői viszony lezárásának döntését mindig a hűtlen fél hozza meg (vagy a szerető).

A hűtlen fél számára nehéz lehet a döntés, hogy kilépjen-e a megszokott, ám kihívásokkal, hiányokkal küszködő kapcsolatból, vagy felhagyjon-e a pásztorórákkal, és lemondjon a talán egyetlen örömforrásról az életében.

Milyen kérdések vezethetik el a hűtlen felet a megoldáshoz?

 • A párom mellett szeretnék-e ébredni reggelente?
 • Szeretném-e, hogy a párommal megszűnjenek a közös halmazok, és valaki mással építse ki ő is, én is az életemet?
 • (ha gyerek is van) szeretném-e, ha a gyermekeink esküvőjét, az unokák születését külön élnénk meg?
 • Szeretném-e a szeretőmmel tölteni az életem hátralévő részét? Megbeszélni vele a problémákat? Akarom-e, hogy ő ápoljon, ha beteg vagyok, és én ápoljam, ha beteg? Akarom-e az én életemet az övével minden fontos kérdésben és percben megosztani?
 • Mit jelent számomra, ha a szeretővel vagyok? Milyennek látom ilyenkor magam? Milyen rég elveszett érzéseket ad vissza számomra?
 • Hiszem-e, hogy a párommal közösen megteremthetjük egy új fejezet gyanánt azt a párkapcsolati közeget, amelyben élni szeretnék?
 • Hogyan tudnám elérni, hogy ugyanolyan felszabadult lehessek és értékesnek érezzem magam a párom mellett, mint ahogy a szeretőmnél érzem magam?
 • Milyennek látom magam a párommal szemben elkövetett árulás érzésében?
 • Mit éreznék, ha a párom számára kiderülne, hogy rendszeresen hazudok neki?
 • Akarom-e továbbra is titkokkal nehezítve élni az életemet?
 • Komfortos-e, hogy csak titokban vagyok az, aki egyébként a mindennapokban lenni szeretnék?
 • Mennyire fontos számomra a lelki tisztaság, az őszinteség, a tiszta viszonyokban létezés?
 • Van-e nyomasztó súlya annak, amit megteszek a párom kárára?
 • Szeretném-e rendbe hozni a lelki és párkapcsolati életemet úgy, hogy ne kelljen hazudnom, és titkokkal trükköznöm?
 • Mit vagyok hajlandó megtenni azért, hogy a párom mellett is az lehessek, aki lenni szeretnék?

Azt javaslom, hogy írd le a válaszaidat, és olvasd fel hangosan magadnak őket. Érezd át, hogy melyik irány az, amelytől a lelked megnyugszik. Az, hogy hogyan tudnál kiépíteni számodra kedvező életet a pároddal, még nem aktuális kérdés, ne ezen rágódj. Az első lépés, hogy döntsd el, menni fog csalás nélkül a lelki boldogság elérése.

Sok esetben nem a szeretet múlik el a párok között, hanem a sérelmek feldolgozásának hiánya az, ami miatt a keserűség érzése hatja át a megnyilvánulásokat. Elindul a játszmázás: ha te sem, én sem, mindennapossá váló cinikus kommunikáció, megértés, megbocsátás hiánya. Egyik fél sem tölti a másik ember szeretet-puttonyát, és és a sértődés, a harag, a fájdalom, a bizalmatlanság inkább elfordítja őket egymástól.

A kapcsolatban nem jól működő minták feltérképezésével, a tudatosan beépített egymáshoz közelítő gyakorlatokkal megmenthetőek a házasságok. Az Összhangban lenni című könyv (e-bookban is) segít a hűtlenség feldolgozásában, önmagunk és a kapcsolatunk feltérképezésében. Feladatlapokat tartalmaz, hogy megismerjük a saját párkapcsolati vágyunkat, mit is keresünk a kapcsolatban, lássuk, hogy mire vágyunk.Ezen kívül életöröm-növelő gyakorlatokat tartalmaz, hogy legyen erőnk és hangulatunk a változtatásokhoz, és nem utolsó sorban párkapcsolat-javító konkrét gyakorlatokat találhatnak benne a párok, hogy mihamarabb elindulhassanak egymás felé, és olyan intenzív érzelmi és szexuális életet éljenek, amelyre vágynak.

Ha önbizalom-építő, önérvényesítést tanító gyakorlatokra van szükséged, azokat ITT találod.

Kívánom, hogy mihamarabb testileg-lelkileg kielégítő párkapcsolatban élj! Megérdemled.

 

Minden Boldognak Lenni könyv kapható e-book formájában is.  

A könyveket kérd a kedvezőbb csomagajánlatban!

 

Ajánlott cikkek