A mindennapok feladatainak megoldásában befolyásol bennünket az, hogy mit gondolunk magunkról, és milyen képességeket érzünk magunkénak. Ha valaki nincs jó véleménnyel önmagáról, akkor ez a hozzáállás gátat képez a feladat megoldásában, legyen szó egyszerű vagy bonyolultabb feladatokról, munkavállalásról, párkapcsolati működésről, a határai meghúzásáról.

Több mindenen múlik, hogy épp milyen passzban vagyunk az adott élethelyzetünkben, életszakaszunkban, de egy erős önbizalom jelentősen befolyásolja az életminőségünket. Az önbizalmunk szintje megjelenik a kommunikációnkban, a kisugárzásunkban és abban is, hogy hány utat látunk, ami a megoldáshoz vezethet bennünket.

Önbizalom-erősítő technikák

Sosem késő erősíteni az önbizalmunkat, ehhez hoztam most néhány azonnal bevethető technikát.

1, Legyen kedves, segítőkész, önmagadat támogató a belső monológod. Használj támogató, megerősítő és ne gyengítő mondatokat, amikor elemzel egy helyzetet, vagy magadra gondolsz. Még akkor is válts át erősítő szavakra, ha a múltban nem tudtál megoldani helyzeteket, mert a jövődet nem csak a múltad határozza meg. Sokkal fontosabb a jelenben fejlődni, mert arra épül majd a jövőd.

2, Az összehasonlítást óhatatlanul használni szoktuk, azonban nem éri meg másokhoz hasonlítani magunkat, hanem csakis arra koncentrálni, hogy bár kis lépésekkel, de haladsz a fejlődés útján. Nem a lépés nagysága, hanem a jó irány a legfontosabb.

3, Engedd el, hogy tökéletes legyél. Még senki sem született úgy, hogy a cselekedeteiben ne lehessen hibát találni. Ha minden tőled telhetőt megteszel, fejleszted magad, akkor nem nagyon lehet kivetni valót találni abban, hogy milyen vagy.

4, Tudatosítsd az erősségeidet, a megoldott feladataidat. Minden, amiért erőfeszítést teszel, amivel növeled a komfortzónádat, téged szolgál, az a te érdemed.

5, Kreálj magadnak én-időt! A mai világban sokan sok mindennel elhavazódnak, de ha magadra nem fordítasz időt, akkor nem fogod bírni egyensúlyban elvégezni a feladataidat, frusztrált és kiégetté válhatsz.

6, Fejlessz, fejlessz, fejlessz! Szerezz új információkat különböző területekről, olvass életrajzi könyveket, önsegítő könyveket, mert minden új és hasznos információ téged növel.

7, Segíts másoknak. Adományozz, légy önkéntes! Ha nem tudod, hogy a lakóhelyed közelében kinek jönne jól egy kis segítség, akkor keress a Facebookon, interneten olyan jó ügyet, amely mellé oda tudsz állni. Rengeteg helyen szívesen fogadják az energiádat.

Édemes előre megtervezni a napunkat, a hetünket, ebben a Helló, Élet! modulok tudnak segíteni. Ha beírod a naptáradba, vagy emlékeztetőt állítasz be, hogy mit szeretnél másként tenni, mint eddig, akkor le tudod cserélni a szabotáló szokásaidat olyanokra, amelyek előre visznek téged, és ha fókuszálsz az előrelépéseidre, akkor erősödni fog az önbizalmad is.

Ha szeretnél személyreszabott ütemtervet magadnak, amiben feltérképezed, hogy mire is van szükséged, mit kellene másképp tenned, mint eddig, akkor 3 módon tudok segíteni neked:

1,Személyre szabott tanácsadás

2, Helló, Élet! online tanfolyamok

3, Segítő könyvek

Örömmel tölt el, hogy Te is abba a csoportba tartozol, akik tudatosan élnek, és a felismerések által tesznek azért, hogy jobb körülmények között éljenek!

Ha úgy érzed, hogy túl sok idő lenne egyedül dolgoznod magadon, azon, hogy beivódjanak az új, nyugalmat hozó sémák, akkor itt tudsz időpontot egyeztetni a tanácsadásra.

Kép: pexels.com

Hallgasd meg a podcast adásokat is!