Vannak, akik hisznek a jelekben, vannak, akik szerint semmi összefüggés nincs a történések között., és az ok-okozati összefüggések leginkább csak véletlenek. Azonban vannak, akik inkább az univerzumi törvényszerűségek mentén élik az életüket.

Szerintük:

 • minden, ami történik, értem van, engem segít
 • a múltban hozzájárultam mindahhoz, ami most történik velem
 • minden átmeneti: a jó is és a rossz is
 • a lehetőségeink száma jóval több, mint amennyit érzékelünk, pláne annál, amit valóban ki is használunk
 • arra haladunk, amire fókuszálunk
 • az energia hasonló energiát vonz/gerjeszt

Hogyan lehet egy párkapcsolati elakadást, egy munkahely megszűnését, vagy egy betegséget ugródeszkának használni?

Mindenképpen úgy, hogy megtaláljuk az értelmét a történésnek. Már csak azért is, mert különben az önsajnálat felemészt bennünket.

Akiknek sikerült az „ugródeszka” szemlélet, az alábbi gondolatok voltak segítségükre:

 • Nem vagyok áldozat. Magam építem az életemet.
 • Az újrakezdés jót tartogat a számomra.
 • Önmagam ura vagyok.
 • A megváltozott élethelyzet segít, hogy az lehessek, aki lenni akarok.
 • Nem a fájdalommentes élet a lényeg, hanem, hogy meg tudjunk újulni.
 • Hinni kell magunkban, és az Univerzum támogatni fog.
 • Amit ma gondolok, és teszek, az fogja alkotni a jövőmet.
 • Ami történt, az a fejlődésemet szolgálja, mert megtanultam általa, hogy……..

 

Összegzésként elmondhatjuk, hogy nem tehetünk az adott pillanatban már semmit azzal, ami megtörtént. A körülmény már adottá vált. Azonban mindig van lehetőségünk, hogy új látásmóddal, egy pozitív szemlélettel felépítsük a következő életszakaszunkat. A helyzetek által tanulunk, így minden, ami a tanulás része, az elénk kerül, hogy kezdhessünk vele valamit. A saját érdekünkben.

Ha eszközt keresel, hogy magabiztosabb legyél, vagy, hogy a kapcsolatodban ki tudj állni magadért, akkor használd az itt megírt sok-sok technika közül azt, ami számodra a legtesthezállóbb (bátorság-technika, hála-technika, szokások átváltoztatása, életcél megtalálása…).

Ha a kapcsolatod helyreállításán dolgoznál (hűtlenség feldolgozása, eltávolodás  megszüntetése, szenvedély visszahozása…), akkor választhatod ezeket az életöröm-növelő és kapcsolat-javító gyakorlatokat. Ha komplett életvezetési látásmódváltó gyakorlati technikát keresel, akkor itt meg fogod találni mindazt a csomagot, ami segít megérteni, hogyan kommunikálj, hogyan tűzz ki célokat, és mit tegyél, hogy újraépítsd a kapcsolatodat.

Sokszor nem azért válnak el az emberek, mert nem valók egymáshoz és nem létezik számukra közös jövő. Gyakran csak a felismerés hiányzik, illetve a segítő eszközöket nem ismerik a felek. Ha külső szemre van szükséged, hogy időt spórolj magadnak a boldog életed megteremtésében, írd be magad a naptáramba.

Hiszem, hogy a Te életed is lehet olyan, amilyennek meg szeretnéd élni. Nincs baj veled. Ismerj meg új gyakorlatokat, nézz a dolgaidra egy kicsit más oldalról, változtass néhány szokásodon, és a siker nem marad el.

Sok sikert kívánok Neked!

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!