A mai világban minden elfér a tenyerünkben. Mármint, ha kézbe vesszük az okostelefonunkat. Elénk tárul a világ, jóformán nincs olyan kérdés, amire ne találnánk választ a böngésző segítségével. Számtalan alkalmazás kínálja fel magát számunkra, amelyekből érdeklődve kiválaszthatjuk azokat, amelyek hű szolgálatunkba állnak. Legyen szó főzésről, divatról vagy relaxációról. Mindemellett azért óvatosan kell bánni velük, főleg azokat kell kerülni, amik felkerültek az adatlopó appok listájára. Erről jó, ha naprakészek vagyunk a híroldalak hasábjait olvasva.

Ha szeretnél kikapcsolni a napi őrületből, akkor az app áruházban a relax szóval keresve többfajta program közül választhatsz. A Calm alkalmazást nagyon dicsérik, az Antistress a játékosabb kedvű embereknek való, a harmadik app rendkívül gyorsan megkedvelhető.

1, Calm

Az alkalmazást indítva kiválaszthatjuk, hogy mihez keresünk hangtámogatást. Ha meditálni szeretnénk, akkor ezzel az alkalmazással nem lövünk mellé. Az időtartamot figyelembevéve válogathatunk a különféle zenei aláfestés közül.

Calm app

2, Antistress

Ez nem meditációs zenealkalmazás, ez amolyan nyomkodós-babrálós kikapcsolódást ígér. Válogathatunk villanykapcsoló, nyomógomb, golyóstoll nyomogatástól kezdve a buborékos fólia pukkasztgatásán át golyók tologatásáig mindenféle olyan tevékenységet, mely a fókuszunkat leköti és a babrálási igényünket is kielégíti.

Antistress app

3, Meditation music – Relax, yoga

Ezt jóga foglalkozások háttérzenéjeként is hirdetik. Segíti a lazulást a madárcsicsergés, tavi csobogás, zongorajáték, de választhatunk a friss ébredéshez kellemes napindító dallamokat is. Ez az alkalmazás magyar nyelven szól hozzánk.

Meditation Music – Relax, Yoga app

Ha stresszes napokat élsz meg, jó szívvel ajánlom, hogy minél előbb tegyél lépéseket azért, hogy megtaláld a számodra legjobb stresszkezelő technikát, mert a stresszes időszak nem csak a lelkeden, de a testeden is nyomot hagy.

****

Ha nem igazán érzed jól magad a bőrödben, és szeretnéd, hogy segítsek a probléma feltárásában és annak kezelésében, túl jutni az elakadáson, a krízisen, itt írd be magad a Skype tanácsadásra. Szívesen fogadlak, hogy ne titkok vagy kétségek között kelljen élned, hanem megismerd az erőforrásaidat, és használni tudd őket a boldogságod megélése érdekében.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!