Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

Gyakori jelenség 2017-ben, hogy a párkapcsolatban az egymásra figyelés helyett valaki egyszemélyes elfoglaltsággal szórakoztatja magát, míg a társa ott van mellette.

Láttam már étteremben is, hogy a szerelmes pár a gyertyafényes vacsora kiélvezése helyett a telefonjukba merülve lapátolták be az ételt, és itták hozzá a vörösbort. Ebben az esetben mindketten feltalálták magukat, míg a párkapcsolati szempontból értékes pillanat elszaladt mellettük.

A másik esetben pedig a nő nyomkodta a telefonját, a pasi meg nézelődött az étteremben. Az unalom és a mellőzöttség megélése helyett vagy mellett, a csinos felszolgáló nő fenekét és mellét vette szemügyre. Nem is egyszer, hanem valahányszor csak megjelent. Elgondolkodtató volt a látvány. Vajon, ha tudná a barátnő, hogy a pasija más nőt fal fel a szemével a magányos időszakban, akkor is folytatná a telefon nyomkodását? Vagy ha egy pillanatra felnézve a kütyüből, elkapta volna az elismerő pillantást, amit a férfi más nőnek ajándékozott, patáliát csapott volna?

Meglehet.

Eszemben sincs mások felett pálcát törni, legalább is tényleg nem szeretnék. Én magam is elég gyakran kézbe veszem a telefonomat, és tudom, hogy milyen az, amikor csak egy pillanatra ugrok fel a netre, hogy megnézzek valamit. A virtuális világ úgy van kitalálva, hogy a figyelmet megragadva ott tartson minél tovább. És van, amikor ez jó is, hiszen sok információhoz hozzá tudunk jutni, de van, amit megkíván a mai világ. Mégpedig a prioritást.

Nagyon jó és hasznos, hogy a technológiai fejlődés ezen fokon tart, de van, amit még nem tud ez sem megállítani, sem visszahozni… ez pedig az idő. A MOST pillanata. Egyszer van. Minden pillanat egyszer kínál lehetőségeket, utána tovaáll, és mást kínál fel.

Mit lehet tenni, ha a párunk inkább a telefonjába merül, mintsem velünk foglalkozna?

Ha idegesít a helyzet, azonosítsuk be, hogy mi áll a negatív érzés mögött, és azt mondjuk el a társunknak. Ahelyett, hogy: Mindig a telefonodat nyomkodod, elegem van! jobbnak tűnik a saját érzéseinkről és gondolatainkról beszélni: Amikor kettesben vagyunk, és te több mint öt perce a telefonodat bújod, én mellőzve érzem magam. Azt gondolom, hogy nem vagyok fontos neked, hogy nem szeretsz engem.  Ilyenkor attól félek, hogy előlem, az intim közös pillanatok elől menekülsz a virtuális világba. Azt gondolom, hogy unalmasnak találsz. Mit tehetek, hogy jól érezd magad velem? Szívesen beszélgetek veled a hobbidról, vagy bármiről, ami téged érdekel.

Ha a társunk nem érzi hibáztatva magát, hanem azt veszi észre, hogy a kedvét keressük, és nem csak elvárunk, hanem szerepet vállalunk a jó hangulat megteremtésében, akkor nagyobb esélyünk van megmenteni a pillanatot.  Hosszú távon pedig jól működtetni a párkapcsolatot.

Ha úgy látjuk, hogy nem visz sikerre a megoldó-készletünk, akkor itt az ideje új módszereket, technikákat, gyakorlatokat elsajátítani.

Értsd meg a kapcsolatodat, a párod és a saját reakciódat, és ismerj meg párkapcsolat-javító tippeket, módszereket, hogy a megérdemelt, jól működtetett kapcsolatban élhess! Mert számodra is lehetséges!

Laskai Nelli
házassági tanácsadó

a Boldognak Lenni párkapcsolat-javító könyv szerzője (önbizalom, párkapcsolat, kommunikáció, céltervezés)

Vidd nyomtatva vagy e-book formájában!

Ajánlott cikkek