boldogsagmodszerSzámos szituációban előkerült ez a vád, vagy adott esetben magyarázat. Hallottam már szülőszobában, személyes tanácsadás alkalmával, vizsgák körül, a célok megvalósításának folyamatában. A változás nem mindig könnyű. Vannak esetek, amikor teljesen zökkenőmentesen állunk át egyik vágányról a másikra, de az esetek többségében a változás fájdalommal jár. Nem igazi, gyászos fájdalom ez, inkább csak egy elengedéssel, a mozdulással járó fájdalom.  Elengedem a régi sémákat, a nem működő, de megszokott formákat, és behívok az életembe valami újat, ami talán több odafigyelést igényel az elején.

Olyan ez, mint amikor hosszú idő után először kezd futni az ember. Minden izma megfeszül, szinte fáj, ahogyan az izmok megerőltetve magukat dolgozni kezdenek. De fejlődnek, megszokják az új rendszert, és egyre olajozottabban megy a dolog. És mi jobban érezzük tőle magunkat, napról – napra.  Látjuk a testünkben és a lelkünkben a változást, és ez erőt ad, motivál abban, hogy újra meg újra megtegyük.

Kell, hogy legyenek céljaink, kell, hogy meghatározzuk magunkat a jelenben, és legyen egy elképzelésünk a jövőre nézve. Legyenek teljesíthető, belátható céljaink. Ezek elérése fogja adni a nagyobb önbizalmat, a még több hitet, hogy bizony, nekünk is sikerül, ha teszünk érte.

A boldog, örömteli élet elérése nem lehetetlen. Minden nap tenni kell érte, hogy a kritikus  szemléletünk pozitív, szeretetteljes hozzáállásra változzon. Magunk és másokkal szemben is.

De mit is tegyél, ha elégedett életre vágysz?

  • lásd tisztán az eddigi sikereidet, legyél büszke magadra miattuk,
  • vegyél tudomást azokról a tulajdonságaidról, amiken változtatni szeretnél,
  • tűzz ki reális, elérhető célokat, és tegyél értük, bármilyen nehéz is megmozdulni,
  • mindig lásd a jutalmadat, minden nap ajándékozd meg magad az erőfeszítésért (én-idő, barátok, könyv, kávé, alvás)
  • vedd észre a napodban felbukkanó pozitív dolgokat, eseményeket, pillanatokat,
  • szeresd magad annyira, hogy mindig legyen időd kikapcsolni.

Ha az önértékelésed rendben lesz, meglesznek a céljaid, apránként teszel is értük, és hagyod magad relaxálni, akkor már nagyon sokat tettél magadért, a boldog életedért.

Nem lesz könnyű, legalább is az elején, de gyakorolva éppúgy fejleszthető, mint a futás, vagy a kerékpározás. Sokkal több erő és kreativitás lakozik benned, mint te azt gondolod. Próbáld ki, légy nyitott az új dolgokra, és kezdj el igazán békében, örömteli élményekkel fűszerezve élni!

A BLOG ELKÖLTÖZÖTT!

Új, modernebb, izgalmasabb helyre költözött a honlap.

Szeretnél díjmentesen 5 napig gyakorlatokat kapni, amelyekkel javul az önbizalmad, a párkapcsolatod, a kommunikációd, a motivációd és a feltöltődésed? Iratkozz fel és máris küldjük neked.
UI: Ja, és ajándékokkal is meglepünk az új helyünkön! 🙂
Amennyiben szeretnél megoldást találni a problémádra vagy dilemmádra, és érdekelnek a friss, azonnal alkalmazható párkapcsolat-javító, önbizalom-növelő, kommunikációt segítő gyakorlatok, kattints IDE és tarts velünk az új helyen is!