A párkapcsolatot talán kialakítani a legkönnyebb és megtartani a legnehezebb. Főleg az első 3-4 év után. Amikor megismerkedtetek, még nem kellett könyörögni a másiknak, hogy segítsen a bevásárlószatyrot cipelni, vagy hogy készítsen neked vacsorát, azonban ahogy teltek az évek, sokasodtak a megoldandó feladatok (gyerek körüli tennivalók, építkezés, egyre több vásárláshoz egyre több pénz hajtása), és ezzel együtt elkezdtek gyűlni a sérelmek.

Párkapcsolati gondok

Miért neked kell menni mindig a gyerekért? Miért te vagy az, aki az összes rezsit fizeti? Miért te vasalsz állandóan? Miért neked kell főzni minden nap? Miért kell lemondanod a saját programjaidról? Miért nem mindegy a csempe színe a fürdőszobában? Miért kell eltűrni a beszólásokat? Miért nem kapsz elég bókot? Miért nincs elég szex?

Valamelyik méltatlankodó mondat biztosan ismerős számodra is, mint ahogyan nagyon sok pár is küzd ezekkel.

A biológiailag is megmagyarázott első 3 év után sajnos ezek a könnyű, hormonális egymás felé fordulások csökkennek, a kezdeti ismerkedős, meggyőző szakasz átvált építkező és fenntartó szakaszba. Amikor már kialakult a bizalom a társad felé, akkor elkezdődött a közös jövő elképzelése, megvitatása, valószínű, hogy minden klappolt is. Ezt követően megindult az építkező szakasz, létrehoztátok azt, amit megálmodtatok magatoknak. Azonban valahogy elkezdtek sűrűsödni a konfliktusok, amelyeket kezdetben jobb a békesség alapon a szőnyeg alá söpörtetek, vagy valaki engedett a másik fél számára, hogy mihamarabb csend legyen. Csakhogy ez az engedés nem (mindig) szívből jött, hanem sok esetben elfojtássá fajult. A sok elfojtás pedig egyszer csak utat tört magának eltávolodás formájában.

Miért közeledjek ahhoz az emberhez, akinek sok fájdalmat köszönhetek? Ugye.

Megmenteni a kapcsolatot

De a tartós kapcsolatoknak nem kell feltétlenül tönkremenniük. Ti is képesek vagytok megtartani egymást, a családot, csak lehet, hogy másként kell tekintenetek a feladatokra, másképp kell gondolnotok egymásra és magatokra.

Ha úgy érzed, hogy eltávolodtok éppen, vagy már el is távolodtatok egymástól, akkor nézd meg a működési folyamatot magadban, a társadban, és a kapcsolatotokban. Ki mit csinál? Mit nem csinál? Hogyan hattok egymásra?

Amit máris bevezethettek, ha eddig nem volt meg nálatok a mindennapokban:

1, Érdeklődni egymás hogyléte, vágyai, munkája, családtagjai iránt.

2, Használni a másik fél szeretetnyelvét.

Itt találsz segítséget a megállapításához —>

3, Biztonságos teret és bizalmat építeni a sérelmek feloldásához.

Ha szeretnéd, hogy a kapcsolatodban boldogabban, titkok, egymásnak feszülés, fásultság nélkül élj és ne fenyegessen a megcsalás vagy a szakítás benneteket, akkor már most kezdj el valamit másképp tenni, mint eddig.

Az Így rázd fel a párkapcsolatodat! című könyv segíteni fog neked is a sikerhez vezető úton. De ha kedvezőbb és elemzőbb megoldást szeretnél, válaszd a Helló, Párkapcsolat! online csomagot, és abban benne van az Így rázd fel a párkapcsolatodat! című segítő könyv is.

Ha szeretnéd, hogy szakemberként segítsek minél rövidebb idő alatt megtalálni a problémátok gyökerét és annak személyreszabott megoldását, itt kérj időpontot!

Szurkolok Neked, hogy minél kellemesebb és vidámabb életet élhess!