Azt tapasztalom, hogy az élet most elég rendesen megmérettet bennünket, és számtalan csontváz esik ki a szekrényünkből, ami a sokkoló érzelmeken túl azt is eredményezi, hogy rájövünk, tennünk kell valamit most már.

Várhatunk arra, hogy valaki majd kirángat bennünket ebből a fásult, ám sodródó állapotból, azonban a munka érdemi része mindig ránk marad. Passzív áldozatból aktívvá kell válnunk, és elindulni a változás útján.

Adódik a kérdés, de hogyan lehet változtatni azon, ami oly sok mindent beborítana körülöttünk? Főleg akkor, amikor alig van erőnk…

A megmozdulás sokszor nehéz. Egyrészt azért, mert olyan régóta ülünk a rosszul működő kapcsolatainkban, gondolok itt a társunkkal, az önmagunkkal vagy az élettel való kapcsolatunkban, hogy már megszokottá vált az a sok gyengítő érzés, és talán a hitünk is elveszett abban, hogy lehet másként is élni. Ám ez nem a teljes világunk, ez csak egy adott időszakot mutat. Ha valaki nem képes újratervezni, akár egy napon belül többször is, akkor kimerül, elveszik a mókuskerékben. Ha bármin változtatunk, az következménnyel jár.

Ha megtanuljuk meghúzni a határainkat, arra a körülöttünk élők valószínű, hogy kellemetlenül fognak reagálni – egy darabig. Ha megszüntetjük a gyengítő kommunikációnkat, önmagunkhoz való viszonyunkat, az szokatlan lesz – egy darabig. Ha leülünk a társunkkal, és megbeszéljük, hogy mi mindent szeretnénk változtatni a párkapcsolatban, az viharos időszak lesz – ez darabig. Azonban tartozunk magunknak annyival, hogy megtaláljuk az erőt és bátorságot adó gondolatokat, módszereket, és nekivágunk az életünk új fejezetének. Biztos, hogy lesznek nehézségek, de már így is nehéz, és ha nem változtatunk, csak nehezebb lesz.

A változtatás viszont megadja annak az esélyét, hogy egy kis idő múlva könnyedebben élhessünk.

Ha erőre van szükséged, keresd meg azokat a technikákat, gyakorlatokat, melyek téged támogatni tudnak ebben. Biztos vagyok benne, hogy több kapaszkodó is van körülötted, én tanácsadás, tanfolyam, vagy könyvek által tudok segíteni neked.

Kívánom, hogy megtaláld azt az utat, ami a vágyott életedet hozza el számodra.

Tanácsadásra itt tudsz bejelentkezni: https://boldognaklenni.hu/tanacsadas/

A tanfolyamot itt éred el: https://boldognaklenni.hu/termekkateg…/online-tanfolyamok/

A könyveket pedig itt találod: https://boldognaklenni.hu/termekkategoria/konyvek/

Kép:pexels.com

Hallgasd meg a podcast adásokat is!