Barion Pixel
Boldognak lenni

Szeretetnyelv teszt

Featured Image

Ahhoz, hogy jól tudjunk szeretni és bennünket is jól szeressenek, segít, ha ismerjük a saját és a párunk szeretetnyelvét. (Általában azon a csatornán fejezzük ki a szeretetünket, ahogyan mi is szeretnénk szeretve lenni.) Gary Chapman házassági tanácsadó öt kategóriát határozott meg a témában.

Ha feltérképezed az elsődleges szeretetnyelvedet (és a másodlagosat is), akkor azt a társaddal megbeszélve, és a mindennapokban szem előtt tartva, megvalósítva, közelebb tudtok kerülni egymáshoz.

Szeretetnyelv teszt

Válaszd ki, hogy rád melyik állítás igaz, és bár mindegyik csatornán finom a szeretet, de mindenkinek van egy olyan csatornája, amelyik nagyon meghatározó számára.

Elismerő szavak

A dicsérő szavak hallatán érzékelhető a kötődés, az, hogy fontosak vagyunk a párunk számára. Fontos számunkra a bók, az elismerés, a kedves, dicsérő szó.

A kritika, a gúnyolódás nagyon mély sérelmet okoz, távolítóan hat a párkapcsolatban. (Ha kritizál, nem vagyok fontos számára. )

Szívességek

Az apró szívességek, melyek által könnyebb lesz a személy élete, a szeretet jeleként értelmezi, és a felé tett gesztusok a kötődését erősítik. (Rám fordítja az idejét, energiáját.)

Ha minden feladattal magára marad, az eltávolodást idézhet elő a párkapcsolatban. (Nem segít nekem, ezzel elfordul tőlem.)

Ajándékozás

A szeretet látható, megfogható jeleként értelmezi, és a fontosságát, kiválasztottságát megéli általa a kapcsolatban.

Ha valakinek ez a szeretetnyelve, és elmaradnak az apró ajándékok, azt a távolodás jeleként értelmezheti. (Ha gondolt volna rám, hozott volna nekem valamit.)

Testi érintés

A simogatás, a kézfogás, az ölelés minden szónál közelebb hozza őt a párjával. Biztonságban, szeretve, kiválasztottnak érzi magát általa. (Nem mindenkihez ér hozzá, hozzám viszont igen.)

Ha valakinek ez a szeretetnyelve, és elmarad a testi érintés, az ölelés, az az elutasítást jelentheti számára. (Ha már nem ölel, már biztos nem szeret.)

Közös minőségi időtöltés

A figyelem, amelyet a párjától kap, a szemkontaktus, a közös élmény azt üzeni számára, hogy szeretve van, a párja őt tünteti ki figyelmével, ő a kiválasztott.

Ha valakinek ez a szeretetnyelve, és egyszer csak nincs meghitt, odafigyelős közös időtöltés, abból azt szűri le, hogy már nincs kiválasztva, nincs szeretve. (Ha nem figyel rám, nem érdeklem.)