Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

A párkapcsolatokban gyakran előfordul – legalábbis az ügyfeleim között több nő is panaszkodik arra, hogy nincs privát tere az otthonában, ahova visszavonulhat. Ez már csak azért is fontos lenne, mert ahhoz, hogy lássák a párjával egymást, néha egy kicsit messzebbre kell menni, hogy onnan szemügyre vehessék a társukat.

Azonban gyakran még a hálószoba is családi területté válik, azaz ki-be járnak a gyerekek, és nincs tiszteletben tartva, hogy az a szülők birodalma. Persze, amíg kicsi a gyerek, addig ez nem tűnik problémának, talán kényelmes is, de amikor már nagyobbak lesznek, és nem igénylik a közelséget, akkor ébred rá a pár, hogy a gyermekekkel történő közelségre törekvésben távolodás keletkezett a felek között. Az sem kizárt, hogy amikor felszabadul több idő a mindennapokban, akkor rájön az anyuka, hogy nem is tud én-időt szervezni magának, mert annyira elszokott már attól, hogy magával foglalkozzon.

Van, akinek nehéz meghúzni a saját határait, és kiállni önmagáért, így első lépésként az is sokat jelenthet, ha saját területet alakít ki a közös térben.

Dolgok, amelyekkel kialakíthatod a saját területedet, például:

Komódok

Segítség lehet, ha van olyan fiók, tároló polc, ahol a saját könyveidet, füzeteidet, ékszereidet tárolhatod, és a család nem fog rápakolni, beletúrni, hanem tiszteletben tartja, hogy az a te birodalmad.

Fotel (masszázsfotel, függőszék)

Ezt lehet, hogy nehezebb elhelyezni a nappalidban, de ha lesz egy saját foteled, ahol mondjuk olvasgatni tudsz, akkor ez is támogathatja az én-idődet, illetve a családban erősíti annak komolyan vételét.

Én jót pihennék egy ilyen masszázsfotelben. 🙂

 

Mivel az intimitás, az erotika, és a szexualitás a leggyakrabban kiemelt hiányterület, így ennek erősítésére gondolva kerestem néhány dolgot, ami a segítségetekre lehet:

Paraván több színben, formában, méretben

A terület leválasztására alkalmas a hálószobában, vagy akár a nappaliban is. Ha kell egy kis privát tér. Izgalmas lehet mögé bújni a pároddal…  Én innen válogattam.

Hangot ugyan nem szigetel, de sejtelmes, és hasznos is. 🙂

 

Ágyneműhuzat, párnák

Újítsátok meg a hálószobai textileket. Ne csak az ágynemű legyen izgalmas, hanem vásároljatok egy-két izgalmas fehérneműt is.

Ágyak

A pihentető alváshoz is fontos, hogy kényelmes ágy álljon a hálószobában, és az is fontos, hogy a pár az együttlét során nyugodt lehessen abban, hogy nem dől össze alattuk, vagy nyikorgása nem lesz gátló tényező.

Fontos!

A párkapcsolatok nagy részét meg lehetne menteni, sőt, jól lehetne működtetni, többek között, ha

  • a felek fel tudnák oldani a sérelmeiket,
  • tisztán látnák, hogy miért köteleződtek és köteleződnek el a társuk mellett,
  • megtanulják egymás szeretetéhségét kielégíteni.

A szexuális élet a legtöbb esetben javulni kezd, ha a felek a párkapcsolatukat megjavítják, de gyakran történik meg az is, hogy a sorrendet felcserélve, a helyreállított szexuális élet erősebb köteléket formál a két fél között.

A képek a favi.hu bútorkereső áruház termékeiről készültek.
(Ha nem ismered, kattints, és keresd meg a számotokra legjobb kiegészítőt.)

Ajánlott cikkek