Nemrég arról beszélt nekem egy ismerősöm, hogy nincs semmi kivetnivaló abban, hogy az emberek flörtölnek a munkahelyükön, hiszen mindenki ezt teszi. „Ez dobja fel a napomat, teszi izgalmassá a légkört. Egy ártatlan kétértelmű megjegyzés még nem teszi tönkre a házasságomat. Sőt, csak még jobban feldobja azt” – mondja. Ferenc esete valóban nem egyedi dolog. „Egy kicsit megláttatni a másikban a nőt/férfit, és megélni a nőiességet/férfiasságot a másokkal történő verbális játszadozással, pikáns üzenetváltással a céges hálózaton, esetleg óvatos testi kontakttal – sokan élnek ezzel a megoldással. Miért lenne ez rossz?”

Jó ötlet a munkahelyi flört?

Számomra nem az az izgalmas, hogy helyes-e vagy sem, hanem az, hogy akik házasságban, párkapcsolatban élnek, azokra, és a kapcsolatukra ez milyen hatással van.

Kérdések merülnek fel bennem:

  • Miért van szüksége valakinek a kívülről jövő visszajelzésre?
  • Jobb nőnek/férfinek tartja magát, ha folyamatosan jelét adja a hódításnak?
  • Milyennek éli meg, látja önmagát a „flörtölő” a párkapcsolatában? Meg tudja mutatni azt az oldalát, amit a munkatársának megmutat? 
  • Szándékában áll egyáltalán a párja felé küldeni azokat a jeleket, amelyekre viszonzást vár? (és amit olyan jólesik megkapni idegenektől?)

Az izgalom, és a bizsergés, amit a munkahelyén megél, pótolja azt, ami hiányzik az otthoni párkapcsolatából? Vagy esetleg csak egy fájdalomcsillapító, figyelemelterelés? Vagy arra használja, hogy szenvedélyét felkorbácsolva a társával közösen elégüljenek ki?

Láttam olyan kapcsolatot, ami nem bírta el a munkahelyi flört jelenlétét. Nyilván a válás oka nem a flört volt, mert az egy okozat, azonban a titkolózás, a mellőzöttség jelentősen befolyásolta a válás döntésének meghozatalát. 

És végül néhány kérdés a veszélyességet illetően:

  • Vajon milyen hatást váltana ki a társból, ha tudná, hogy a partnere másoknak adja azt, amit nem ad a párkapcsolaton belül? 
  • Mennyire lehet tartani a (hűség-hűtlenség) határt, ha a munkahelyi flört olyan érzéseket generál, ami régóta nincs meg a párkapcsolatban?
  • Meg lehet-e annyira szokni ezt a viselkedést, hogy teljesen leépüljön tőle a párkapcsolatot javító, fenntartó szándék?

Vajon ugyanilyen könnyen venné, és kezelné azt a „flörtölő”, ha a társa is más férfitól/nőtől töltődne fel, és mivel a hiányt a munkatárs betölti, így nem akarná azt már a párjával megélni?

 

A párkapcsolatban észlelt hiányt fel lehet tölteni a párkapcsolaton belül is – ha az a szándéka valakinek. Lehet, hogy dolgozni, tenni kell érte, de a jutalma egy kiegyensúlyozott, szeretetteljes, bizsergető kapcsolat – titkok nélkül. 

 

Bejelentkezés segítő beszélgetésre, tanácsadásra –>

Párkapcsolat-javító, önbizalom növelő gyakorlatokat tartalmazó könyvek –>

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!