Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

f38bafc19a560723b75f8f479c04214e.jpgVannak párkapcsolatok, melyeket nem működtetnek a felek, és a hiányra kívül keresik, találják a választ, ami betölti az űrt.

Gyakran előfordul, hogy minderre a munkahelyen kerül sor.  Azonos érdeklődési kör, azonos feladatok vagy célok a munka terén, folyamatos, érdekes beszédtéma, de mindenképpen a jó hangulatú közös időtöltés megléte az, ami jelen van, ellentétben az otthoni napi rutin nyomasztó, állandó megoldásokat váró tapasztalatával.

Mi helyes, és mi nem

Nem ítélem meg, hogy helyes vagy helytelen egy munkahelyi kapcsolatba bonyolódni, de azzal számolhatunk, hogy mint minden történésnek, ennek is van következménye. És nem csak arra a külső körülményre gondolok, hogy a titokra fény derül, megtudja a társ, és elveszíthetjük őt. Sokkal erősebb ennél az a szenvedés, amit a hűtlen szerelmes élhet meg a viszonyban, vagy a viszony után. Ami évekig kísérheti őt, és határozza meg az önmagáról alkotott képét, a szerethetőségét.

A szeretői viszonyok magukban hordoznak mindent, ami fellobbantja a vágyat: titkos, tiltott, örömteli, elérhetetlen, beteljesületlen, elvárások nélküli, ideiglenes, mindennapi lényünktől független, önálló.

Ám magában hordozza azt is, ami kevésbé kellemes: bűntudat, félelem, mellőzöttség érzése, féltékenység, „örök második” érzése, a társ, az eddigi élet elvesztésének kockázata,munkahelyi ítélkezés, munka elvesztésének lehetősége.

Javít, vagy rombol a házasságon?

Vannak kapcsolatok, melyek túlélik a „harmadik” megjelenését, sőt, sokkal szenvedélyesebbé válik, mint a viszony előtt volt. Vannak, ahol a felek már nem akarják a bizalmat és az elköteleződést újraépíteni.

Kísértés mindig van az ember körül. Bármely életkorban, bárhol vibrálhat a levegő két ember között. Ha megérezzük a munkatársunk közelsége által, hogy valami olyat hozott felszínre bennünk, amit már régen elveszettnek hittünk, akkor nem egyetlen megoldás, hogy a pozitív érzés elvesztésétől való félelmünkben beleugrunk a kapcsolatba. Dönthet bárki úgy, hogy „hazaviszi” ezt az érzést, és otthon igyekszik beépíteni a párkapcsolatába.

Azt mondják, a vonzalom csak úgy, kéretlenül befészkeli magát két ember közé.  Lehet.
Ám, hogy mit kezdünk ezzel az érzéssel, az rajtunk múlik.

Hogyan lehet haza vinni a kinti szenvedélyt?

Fontos tudni a választ arra, hogy a partnerünk-e az, akivel élni szeretnénk. Ha igen, akkor:

Figyeljük meg, hogy milyennek látjuk magunkat a munkatársunk társaságában.
Mi az, ami miatt vonzónak érezzük magunkat?
Mi az, ami vonzóvá teszi a munkatársunkat a szemünkben?
Mit gondolunk a párkapcsolatunkról, mi hiányzik belőle?
Milyen érzések jönnek elő, amikor a munkatársunkkal vagyunk?
Mikor volt utoljára meg otthon is ez az érzés?
Mit gondoltunk akkoriban magunkról, a párunkról, a kapcsolatunkról?
Miért nem vagyunk önmagunk a párkapcsolatunkban?
Mit nem vállalunk fel a kapcsolatunkban?
Mennyiben vagyunk felelősek abban, hogy hiányzik valami a kapcsolatunkból?
Mi múlik rajtunk abban, hogy otthon is megéljük a szenvedélyt?

A munkatársunk mellett felismert érzések egyfajta iránytűként is szolgálnak. Feltérképezhetjük általa a jelenlegi helyzetünket, és esélyt kapunk arra, hogy olyan mindennapokat alakítsunk ki a házasságunkban, melyben bátran megélhetjük a fantáziánkat és kiélhetjük a szenvedélyünket.

Dolgozni kell rajta, ez igaz. Le kell tisztázni magunkban, hogy mit szeretnénk, és azután a társunkkal közösen megbeszélni a hiányokat, a lehetőségeket, a vállalásokat. Megvillantani azt a jövőképet, azokat az érzéseket, amelyek a tietek lehet, ha akarjátok.  Érdemes megfesteni a lehetséges pozitív következmény képét, és ezt tartani szem előtt mindvégig.

Megérdemled a boldog párkapcsolatot. Hogy ne titokban kelljen megélned a tökéletességedet, hogy ne kuncsorogj szeretetért, ne árnyékolja bűntudat a szerelem érzését. Hogy büszkén sétálj a pároddal az utcán, és ne legyél állandó készenlétben attól való félelmedben, hogy valaki meglát a szeretőddel. Hogy ne érezd másodiknak magad, hanem kerülj arra a helyre valaki életében, ahova vágysz. Hogy büszkén nézz tükörbe, ne érezd kellemetlenül magad a saját társaságodban.

Ma vagy hátralévő életedben a legfiatalabb! Kezdj el élni!
Segítő könyvek, módszerek, technikák a blogon.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner
a Boldognak lenni könyvek szerzője

Ajánlott cikkek