Barion Pixel

Skype: nellilaskai

info@boldognaklenni.hu

Budapest, Tahi utca

A kommunikáció gördülékenysége sok párkapcsolatban hiányzik, és mivel a kapcsolat nem tud stagnálni, mert vagy építjük vagy romboljuk azt, így a kommunikációs problémák rombolni tudják csak a kapcsolatot, növelik a két fél közötti távolságot, halmozza a sérelmeket.

Az alábbiakban 3 olyan rossz kommunikációs megoldásról lesz szó, amelyet jobb, ha elkerültök a kapcsolatotokban.

1, Általánosítás

A mindig és a soha szavakat ne tedd bele a panaszkodásodba, mert ki fogja verni a biztosítékot a hallgató félnél. Ugyanis, ilyenkor érezzük a túlzást a vádaskodásban, és semmiképpen sem érezzük igaznak ezeket az állításokat, és emiatt nem a problémára, hanem az előadásmódra koncentrálunk, tehát nem születik megoldás, helyette lesz nagy összeveszés.

2, Kritikára támadás

Ha a társunk panaszkodik ránk, akkor hajlamosak vagyunk támadásnak vélni, és a támadásra általában visszatámad, vagy megsértődik az ember, így vagy visszavágunk azzal, ami csak az eszünkbe jut, és még nagyobb perpatvar lesz, vagy sértődötten elvonulunk mellőle, és nem kap pozitív reakciót az igényére. Ugyanis minden kritika mögött igény húzódik meg, egy negatív érzés, amire válaszolva megnyugtatóan lehetne kezelni a helyzetet.

3, Lekezelő kommunikáció

Lassan nyírja a kapcsolatot, de tényleg kinyírja, ha valaki nem tiszteli a társának a véleményét, gondolatait, érzéseit. Ismerős lehet számodra is a helyzet, hogy mondasz valamit a társadnak, ő meg vagy legyint egyet rá, vagy gúnyosan, lenézően válaszol. Ilyen mondatok tartoznak ide, minthogy „Te annyira hülye vagy, hogy még ezt sem tudod?” vagy „Ne szólj bele, te ehhez sem értesz.” esetleg „Hogy nem gondolkozol normálisan?!”

A kommunikáció fontos kapocs két ember között. Nagyon gyorsan le tudja rombolni a kapcsolatot, de helyesen kommunikálva szárnyakat is tudunk neki adni. Érdemes megtanulnod mihamarabb a pozitív kommunikációt, hogy meg tudd tartani a párodat, a kapcsolatodat, és jól is érezzétek együtt magatokat.

*****

Ha nem igazán érzed magad közel a társadhoz, és szeretnéd, hogy segítsek a probléma feltárásában és annak kezelésében, túl jutni az elakadáson, a krízisen (akár megcsalt, akár hűtlen fél vagy, akár a kommunikációban, egymás megértésében vagytok elakadva), itt írd be magad a Skype tanácsadásra. Szívesen fogadlak, hogy ne titkok vagy kétségek között kelljen élned, hanem megismerd az erőforrásaidat, és használni tudd őket a boldogságod megélése érdekében.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó


Az Így rázd fel a párkapcsolatodat! című könyvem abban segít, hogy a társaddal tudjatok érdemben kommunikálni. Közel 300 kérdést tartalmaz, amely sorvezető a könnyed beszélgetéshez. Segítség van benne, hogy ki tudd fejezni az érzéseidet, és segítő kérdések, hogy jobban ki tudjátok bontani a párotok számára, hogy mi is az igényetek pontosan. Mindemellett olyan önfeltérképező feladatlap van benne, amely által rálátsz, hogy mit szeretnél, és hogyan tudod elérni azt. Akár a párkapcsolatban, akár az élet más területein. A könyv nyomtatott és e-book formában is elérhető ITT.

Ajánlott cikkek